
در اين شماره به معرفي چند گام ديگر در زمينه كسب و كار اينترنتي مي پردازيم.
نبود یک طرح منطقی، بیگمان، شکست را حتمی خواهد کرد؛ بنابراین، لازم است کارجویان و داوطلبان کسب و کار خانگی نسبت به تهیه طرح کسب و کار اقدام کنند تا با اطمینان از سودآور بودن طرح انتخابی، بتوانند نظر حامیان مالی و بانکها جلب نمایند.
گام سوم: تأمین مالی طرح آغاز هر فعالیت اقتصادی در همه بخشهای اقتصادی، فارغ از بزرگی و کوچکی فعالیت، مستلزم سرمایهگذاری است. هر سرمایهگذاری نخست نیازمند تأمین مالی از بدو سرمایهگذاری تا مرحله تثبیت است. یکی از بزرگترین چالشهای کارآفرینان و شروع کنندگان کسب و کارهای خرد (خوداشتغالی و خانگی) برای راه اندازی کسب و کارشان، کمبود منابع مالی برای تأمین نیازهای سرمایهای است. شاید فرآیند به دست آوردن وجوه مورد نیاز، ماهها به طول انجامد و کارآفرینان را از حرفه خود منصرف کند. از سوی دیگر، بدون تأمین مالی کافی کسب و کارهای نوپا هرگز به موفقیت نخواهند رسید. کمبود سرمایهگذاری، عاملی مؤثر در شکست بسیاری از کسب و کارهاست. با این حال به دلیل نرخ بالای مرگ و میر کسب و کارهای کوچک جدید، مؤسسات مالی تمایل چندانی به قرض دادن وجوه یا سرمایهگذاری در آنها ندارد.
نبود سرمایه کافی، کسب و کار نوپا را با رها ساختن بر بنیان مالی ضعیف، مستعد شکست خواهد کرد. کارآفرینان و متقاضیان مشاغل خرد و خانگی برای تأمین سرمایه جهت راه اندازی کسب و کار، معمولاً از دو منبع زیر استفاده میکنند:
۱ ـ وجوه درونی: در سالهای اولیه راه اندازی هر فعالیت نوپا، باید کارآفرینان، خوداشتغالان از طریق وجوه درونی (پسانداز، فروش داراییها، حسابهای دریافتی و…) تأمین کنند.
۲ ـ وجوه بیرونی: شامل وام، فروش سهام و… . اما به طور کلی برای تهیه سرمایه ابتدایی جهت راه اندازی یک کسب و کار به غیر از استفاده از منابع داخلی و یا وام، منابع دیگری هستند که عبارتند از:سرمایه نزدیکان، دوستان و اقوام. فرشتگان نجات کسب و کار. تهیه کنندگان و مشتریان. مؤسسات وام دهنده. سرمایهگذاران مخاطره پذیر. بانکهای تجاری. مؤسسات مالی تخصصی. عرضه سهام. کمکهای دولتی. در سالیان اخیر با توجه به تصویب قانون حمایت و ساماندهی مشاغل خانگی، دولت سیاستهای حمایتی خوبی را برای ایجاد و حمایت از مشاغل خانگی در پیش گرفته است، به گونهای که در سال ۱۳۹۰ شورایعالی اشتغال، رقمی نزدیک به بیست هزار میلیارد ریال از منابع قرض الحسنه بانکها را در اختیار وزارت تعاون کار و امور اجتماعی، کمیته امداد امام خمینی (ره)، صندوق مهرامام رضا (ع)، سازمان بهزیستی و بنیاد شهید قرار داده تا برای حمایت از مشاغل خانگی به صورت وام قرضالحسنه به متقاضیان مربوطه پرداخت شود. (برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر به سایت سازمانهای نامبرده مراجعه کنید).
گام چهارم: تطبیق منزل با شغل انتخابی اگر پاسخ شما به پرسشهای زیر مثبت است، احتمالاً خانه شما برای فعالیت انتخابی مناسب است. کسب و کار من مزاحم همسایهها نمیشود؟ من بیش از اندازه سر و صدا و زباله تولید نمیکنم؟ من به اندازه کافی فضا دارم، به طوری که از سر و صدا و عواملی که موجب حواسپرتی میشوند در امان هستم؟ من تحولات و سفارشات آخر و یا دیروقت ندارم؟ نیاز به استخدام افرادی خارج از افراد ساکن در خانه ندارم؟ کسب و کارم به بیشتر از نیمی از مساحت خانه نیاز ندارد؟ کسب و کارم بیشتر از اندازه مصرف خانگی به گاز، آب و برق نیاز نداشته و از جذابیت نمای منطقه نمیکاهد؟
گام پنجم: برپایی یک فضای کاری جداگانه: بهترین حالت این است که یک اتاق و با یک ساختمان جدا برای کسب و کارتان انتخاب کنید. گاراژها و پارکینگها و انباریها میتوانند فضای کار مناسبی باشند. چنانچه مشتریان شما نیاز به یک ورودی جداگانه دارند، بایستی با پارتیشن بندی تغییرات لازم را انجام دهید.
گام ششم: ایجاد تعادل شغل و زندگی خانوادگی یک کسبوکار خانگی، زندگی خانوادگی را تحت تأثیر قرار میدهد. خانواده شما باید با این قضیه که جایی که قبلاً فضای زندگی آنها بوده و اکنون به محل کسبوکار شما تبدیل شده کنار بیایند. برای جلوگیری از مشکلات، فضای کار و ساعت کار را جدا کنید. ساعت کاری خود را برنامه ریزی کنید تا
شما و دیگران بدانند
که چه موقع مشغول کار هستید. برای حفظ تمرکز خود،
کار خود را از کارهای روزانه منزل جدا کنید. یک فضای کار جدا با ابزار و لوازم تحریر مخصوص به خود به شما کمک میکند تا سریعتر از حالت خانه به حالت کار درآیید. یک خط تلفن مجزا به شما کمک میکند تا مکالمات، زمان و هزینههای مکالمات خانگی و کاری را به صورت جدا کنترل کنید.
گام هفتم: مدیریت زمان وقتی شما زمان را مدیریت میکنید، احساس میکنید که کارها در کنترل شماست. مهارتهای مدیریت زمان بازدهی شما را زیاد و از اضافه کاری و بیهوده کاری جلوگیری میکند. برخی از تکنیکهای مدیریت زمان عبارتند از:هدفهای کوتاه انتخاب کنید، بگویید برای هفته یا ماه بعد. هدفهای بزرگ را به هدفهای کوچکتر قابل دستیابی تقسیم کنید. کاری که شروع کردید به اتمام برسانید. وقتی که کاری را به پایان میرسانید یک احساس رضایت به شما دست میدهد و انرژی مثبت روانی را بالا میبرد. همه پس از تعلیق یا تعطیلی برای تمرکز نیاز به زمان دارند، به ویژه وقتی که در حال انجام کاری باشد که نیاز به تمرکز بالا دارد. هر چه تعلیق طولانیتر باشد به زمان بیشتری برای تمرکز دوباره احتیاج خواهد بود. در هر زمان یک کار انجام دهید. انجام چند کار با هم که به تمرکز زیاد احتیاج دارند موجب خستگی و کار ناشیانه میشود. تفاوت میان کارهایی که حتماً باید انجام دهید (اولویت آ) کارهایی که باید انجام دهید (اولویت ب) کارهایی که خوب است انجام شوند (اولویت پ) را درک کنید
سپس اولویتها را رعایت کنید و آنها را به صورت آ۱ آ۲ ب۱ ب۲ و غیره رتبه بندی کنید. بعضی از مردم اولین ساعت روز خود را فقط برای کارهای مهم میگذرانند. بعد از پایان هر روز کاری، برای روز بعد برنامه ریزی کنید.
گام هشتم: توجه به امنیت و سلامت شغلی منظور از امنیت و سلامت شغلی، شناسایی و مدیریت خطرهای احتمالی محل کار و جلوگیری از بیماری، آسیب و مرگ و میر است. یک کسب و کار خانگی دارای یک محل کار است. به همین سبب شما موظف به بیمه کردن خود و همکارتان هستید و قانون حمایت ساماندهی مشاغل خانگی مصوب سال ۱۳۸۹ مجلس شورای اسلامی و تخفیفات در نظر گرفته شده شما را در این امر یاری مینماید. لذا به سلامتی خود و خانوادهتان اهمیت دهید، زیرا کسب و کار شما بدون شما قادر به ادامه نخواهد بود. رعایت بهداشت کار، رعایت زمان استاندارد کار، ایمن سازی تجهیزات و ابزار آلات، رعایت تناسب بین ابزار کار انتخابی و فیزیک بدنی (ارگونومی) میتواند در کاهش فطرت و سلامتی یک شاغل خانگی مؤثر باشد. برای جبران ضررهای احتمالی انجام بیمههای زیر پیشنهاد میشود: ـ بیمه آتش سوزی و حوادث محل زندگی (صنعتی) ـ بیمه آتش سوزی انبارها (در صورت وجود) ـ بیمه تأمین اجتماعی و بازنشستگی ـ بیمه درمانی ـ بهتر است در این زمینه از مشاوره یک متخصص بیمه استفاده نمایند.